Veiligheid

Leef- en woonautomatisering op jouw maat

Toegangscontrole

Voorzie de woning van een veilige toegang voor jou en je familie. Via een geïntegreerde beveiligde toegangscontrole (keycode, RFID-kaart, RFID-badge of Bluetooth) kan je op een eenvoudige manier de voordeur openen. Ook kunnen er specifieke keycodes toegewezen worden aan de verschillende familieleden of zelfs poetspersoneel, zodat je altijd kunt nagaan wie wanneer in je woning aanwezig is.

Paniekfunctie

Gebeurt er iets onverwacht in je woning? Installeer een paniektoets in de slaapkamer om snel te kunnen reageren. Door middel van persoonlijke instellingen zoals verlichting en gevelsturig, kan je ongewenste gasten afschrikken, die liever niet gezien willen worden. De functie kan indien gewenst zelfs gekoppeld worden aan een inbraakalarm.

aanwezigheidssimulatie

Aanwezigheidssimulatie

Op vakantie? Je KNX Home Control installatie stimuleert je aanwezigheid. Op vooraf bepaalde tijdstippen schakelt de verlichting in, springt de televisie aan en sluiten de rolluiken op het uur waarop je normaal zou gaan slapen. Zo lijkt het alsof je huis bewoond is en worden eventuele inbrekers afgeschrikt.

Raam- en deurcontact

Raam- en deurcontacten dragen naast energiebesparing ook bij tot de veiligheid van je woning. Zo registreert het contact elke opening van een deur of raam terwijl je niet thuis bent. Bovendien wordt een push melding naar je telefoon gestuurd, gaat het alarm aan, openen de rolluiken en worden de lichten ingeschakeld.

Brandveiligheid

Temperatuursensoren, CO-sensoren en rookmelders zijn drie indicatoren om brand op te sporen. Bij een brand kan er dan niet alleen een alarm via de rookmelder afgespeeld worden, dit kan ook via geconnecteerde luidsprekers. Daarnaast kunnen alle rolluiken geopend worden en openen de elektrische sloten automatisch om zonder hinder de woning te kunnen verlaten.

Rookmelders

Ook rookmelders kunnen op het KNX Home Control systeem aangesloten worden. Vals alarm? De ladder uit de berging halen om de melder uit te schakelen is verleden tijd. Schakel het alarm gewoonweg uit via het centrale bedieningspaneel, een lokale schakelaar, je smartphone of tablet. Ook niet onbelangrijk is dat je via het geluid van de rookmelders, ongewenste gasten kan afschrikken.

Recent nieuws