Energie

Leef- en woonautomatisering op jouw maat

Klimaat & energie

De grootste energieverbruiker in huis is zonder twijfel de klimatisering, dit zowel voor koelen als verwarmen. Met een slimme thermostaat kan je koelen of verwarmen op de juiste momenten en elke zone in huis aansluiten op een “alles uit”-functie en/of stand-by modus. Door deze grootverbruikers op de juiste momenten uit te schakelen, kan je jaarlijks tot wel 15% besparen op je energiefactuur.

Zonwering & energie

Screens, luifels en lamellen kunnen automatisch aangestuurd worden op een weerstation. Dit maakt dat je in de winter alle zonnestralen kan binnen laten om de woning op te warmen en in de zomer het té veel aan warmte kan buiten houden, door middel van automatische gevelsturing. Begint het hard te waaien? De windsensor geeft signaal om de luifel automatisch in te trekken waardoor deze niet beschadigd zal raken.

Mennkes

Laadpaal

Een elektrische wagen thuis opladen kan wel eens voor problemen zorgen. In vele gevallen is er een te kleine netaansluiting voorzien, gecombineerd met meerdere grootverbruikers die tegelijkertijd vermogen nodig hebben. Dergelijke situaties kunnen vaak leiden tot lange laadtijden, niet optimaal dus!

Door het integreren van een Dynamic Load Management-techniek (DLM) in je KNX-installatie, is elektrisch laden met een kleine huishoudelijke netaansluiting perfect mogelijk. In combinatie met een slimme meter en DLM, wordt de beschikbare stroom gelijkmatig verdeeld over de laadpunten en worden te hoge pieken in de belasting vermeden.

Energiemonitoring

Monitor je energie door middel van een slimme meter en een interface met P1-poort. Hierdoor kan je het totale verbruik van de woning bekijken op je centrale bedieningspaneel, smartphone, computer of tablet.

windor-rf

Raam- en deurcontact

Raam- en deurcontacten zijn een gemakkelijke en duurzame oplossing om te weten welke ruimtes er verlucht worden. Daarnaast ondersteunen deze contacten ook de aanwezigheidsmelders, je kan hierdoor perfect weten of er personen aanwezig zijn in bepaalde ruimtes. Aan de hand van deze informatie kan er bij aanwezigheid, gekoeld of verwarmd worden.

Lekdetectie

De kans op een waterlek in je woning is helaas nooit uitgesloten. Dit kan je niet alleen een hoop waterschade veroorzaken, het kan je ook een zeer hoge waterfactuur opleveren. Hoe kan je deze schade voorkomen? Plaats een KNX-sensor op je waterleiding en krijg bij lekdetectie een push notificatie op je centrale bedieningspaneel en eventueel ook op je smartphone (bij gebruik van licentie van Z70). Zo kan je onmiddellijk een installateur bellen die de lek komt dichten.

Recent nieuws