Project MHB

Totaalrenovatie van moderne woning in de Kempen

Project MHB

Project MHB betreft de totaalrenovatie van een woning te Antwerpen. In deze woning is er gekozen voor een zeer uitgebreide integratie van technieken met als doel de woning zo intuïtief en energiezuinig mogelijk te laten functioneren.

De verlichting wordt gestuurd op DALI, welke gekoppeld wordt aan het KNX-systeem via een Zennio DALI KNX interface. Op het gelijkvloers gaat de bediening van de verlichting via de Zennio Flat schakelaars. Deze schakelaars worden ook gebruikt voor het sturen van de zoneverwarming vanwege hun geïntegreerde temperatuurmeting.

De voordelen van lokale bediening

Gezien er op de eerste verdieping Daikin airco units aanwezig zijn, is er hier geopteerd voor de Zennio Z35 bediening. Hierop wordt zowel verlichting als klimaat gestuurd. Door koeling en verwarming te integreren op KNX, kunnen deze systemen elkaar nooit tegenwerken en heb je altijd de gewenste temperatuur, ongeacht het seizoen.

De Zennio EyeZen TP bewegingsmelders in combinatie met de Elsner KNX L helderheidssensor zorgen voor de automatische sturing van dag/nachtmodus in toiletten, berging en hal. Op deze manier wordt de verlichting zacht ingeschakeld bij een nachtelijk toiletbezoek.

Integrator: D&M Integrations 

Optimalisering van luchtkwaliteit

In de wijnkelder wordt de verlichting gestuurd via de Elsner Mini-Sewi bewegingsmelders. Deze sensor meet ook de vochtigheid en temperatuur zodat de eigenaar de bewaarcondities van de wijnkelder kan opvolgen. De luchtkwaliteit in de leefruimte wordt gemeten middels de Elsner Sewi CO2 meter, op deze manier wordt de ventilatie optimaal gestuurd en kan de luchtkwaliteit opgevolgd worden. Daarnaast zijn er ook Elsner Salva rookmelders toegepast welke een notificatie via de smartphone geven bij brand.

Het energieverbruik wordt uitgelezen uit de slimme meter via de Arcus P1 Gateway. Net zoals alle andere technieken in de woning wordt het energieverbruik gevisualiseerd op de Zennio Z70 touchscreen. Deze centrale bediening is tevens de brug naar de smartphone, de spraakbediening van Google en de Zennio GetFace IP videofoon.

Toepassingen

Integratie van sferen

Dag/Nacht functie bewegingsmelders

Zoneverwarming via schakelaars

Monitoring luchtkwaliteit (CO2) en sturing ventilatie

Monitoring klimaat wijnkelder

Energiemonitoring

Smartphone app bediening

Smartphone alarmnotificaties

Videofoonoproepen op smartphone

Sonos integratie

Spraakbediening via Google Assistant

Producten

Schakelmateriaal: Zennio Flat 4

Lokale bediening: Zennio Z35

Centrale bediening: Zennio Z70

Videofonie: Zennio GetFace IP

Bewegingsmelders: Zennio EyeZen TP

Rookmelders: Elsner Salva

Luchtkwaliteit: Elsner Sewi

Daikin Airco integratie: Zennio KLIC-DD

Energieuitlezing: Arcus P1 Gateway

Breng een bezoekje aan onze showroom!

Wil je onze producten graag uittesten? Plan een bezoek in samen met je installateur in onze showroom en bekijk het hele aanbod aan (touch) schakelaars, touchscreens en schakelmateriaal. Onze specialisten leggen dan ook met plezier alle KNX-mogelijkheden uit zodat je toekomstige slimme installatie volledig aansluit op jouw wensen.