Verhoog je zelfconsumptie

Beheer je energie op een slimme manier en verlaag je energiefactuur

Verhoog je zelfconsumptie en verlaag je energiefactuur

Het is niemand ontgaan dat de energieprijzen de afgelopen maanden aanzienlijk zijn gestegen. Eigen opgewekte zonne-energie zoals zonnepanelen kan dan ook een mooie oplossing bieden om je energiekosten te verlagen. Hoe ziet dit eruit in de praktijk? Lees de werking van slim energiebeheer hieronder. 

Energiemanagement Systeem

Dit systeem heeft als doel om maximaal je eigen opgewekte zonne-energie te benutten. Zo kan je een warmtepomp, airco, elektrische boiler of elektrisch laadpunt aansturen op basis van je eigen groene energie. Dit systeem zorgt ervoor dat je als verbruiker automatisch meer elektriciteit verbruikt, op momenten dat er veel elektriciteit geproduceerd wordt door de PV-installatie. Zo vermijd je dat jouw zonne-energie onnodig geïnjecteerd wordt in het net.

Automatisering

Doordat het Energiemanagement Systeem volledig autonoom werkt, hoef je je op een zonnige dag niet ongerust te maken over onnodige injectie in het net. Het systeem zorgt namelijk zelf dat je woning overdag verwarmd wordt door de warmtepomp met gratis zonne-energie en niet pas ’s avonds met dure elektriciteit van het net.

 Bekijk wat jouw mogelijkheden zijn

We nodigen je graag samen met je installateur uit in onze showroom om de KNX-mogelijkheden te bespreken. Klik hier om een afspraak te maken en dan helpen we je zo snel mogelijk verder.