Comfort

Leef- en woonautomatisering op jouw maat

Automatisering gaat hand in hand met comfort

Een slimme installatie is niet enkel goed voor de veiligheid en monitoring van je woning, je kan er ook je eigen comfort mee verhogen. Denk maar aan het automatisch koelen of verwarmen vanaf een bepaalde kamertemperatuur, het instellen van sferen, het dimmen van verlichting nadat er geen aanwezigheid meer wordt gedetecteerd…Deze features kunnen allemaal geïntegreerd worden in de KNX-apparaten in je woning. 

Centrale bediening

Eén touchscreen dat alle technieken in je woning bedient, say what?! Inderdaad, dat is niet alleen gebruiksvriendelijk en eenvoudig maar ook esthetisch verantwoord. Maak met slimme automatisering komaf met verschillende “bakjes” tegen de muur.

Bediening vanop afstand

Wist je ook dat je een KNX-installatie vanop afstand kan bedienen? Via een beveiligde verbinding kan je met je smartphone of tablet eenvoudig bepaalde acties uitvoeren. Zo kan je bv. meldingen ontvangen rond: piekverbruik, rook & brand, lekdetectie en deurcommunicatie. 

Lokale bediening

Bedien je verlichting, rolluiken en specifieke sferen vanaf dezelfde schakelaar. Dit apparaat kan ook de kamertemperatuur meten, zo blijft de ruimte op de gewenste temperatuur verwarmd. Bij een meer geavanceerde koeling, verwarming of audio-integratie vervang je best de schakelaar door een handige touchdisplay. Op die manier kan je zelf kiezen om de temperatuur te verhogen of beslissen om al dan niet te koelen.

Aanwezigheidsdetectie 

Zoeken naar knoppen en verblind worden door het felle licht in de nacht is verleden tijd. Door middel van aanwezigheidsmelders gaat de verlichting aan op het juiste moment. Bovendien gaan de bewegingsmelders naar gelang de gewenste ingestelde tijd zelf uit. Zo vergeet je nooit meer of je de lichten in de gang of de berging al dan niet hebt uitgeschakeld.

Alles-uit

De alles-uit functie is een handige functie wanneer je gerust je huis wil verlaten. Met één druk op de knop worden alle werkende apparaten en verlichtingen onmiddellijk stopgezet. Dit is geweldige oplossing om zeker te zijn dat bv. gevaarlijke toestellen zoals de oven zijn uitgeschakeld.

Sferen 

Thuiskomen in een verwarmd huis met een gezellige playlist op de achtergrond? Dat kan! Stel bepaalde sferen die verschillende acties tegelijkertijd uitvoeren. Zo kan je met de Wake-up functie de rolluiken openen, het licht in de keuken inschakelen en de thermostaat naar comfortmodus brengen.

Wil je de comfortfuncties zelf uitproberen? 

We nodigen je graag samen met je installateur uit in onze showroom om de KNX-mogelijkheden te bespreken. Klik hier om een afspraak te maken en dan helpen we je zo snel mogelijk verder.